banner_louise_2

 

 

 

 

 

Kontaktuppgifter
Tel: 072-553 5136 (du når mig enklast via sms)
Mejl: louise.linder@prastbyran.se

Var ligger min mottagning?
Jag arbetar på Egils mottagning i Stockholm Sveavägen 74.

Hur länge har jag jobbat som psykoterapeut?
Min grundutbildning är att jag är präst sedan 1989. Parallellt med detta har jag i 20 år arbetat som leg.psykoterapeut. Jag har både en psykodynamisk och kognitiv utbildning. Arbetet som psykoterapeut tog sin början inom näringslivet med olika företag och organisationer. Jag startade mitt företag Prästbyrån AB och jobbade både med psykoterapi och etiska och existentiella frågor. Efter några år utbildade jag mig vidare vid Karolinska Institutet inom sexologi. Anledningen var att sexualiteten är en stor del av vårt liv och kan påverka både vårt fysiska och psykiska mående. Under flera år handledde jag City polisens medarbetare som arbetade i våldtäktsgruppen, våld i nära relation och barnsexbrott. Jag har tillsammans med några konsulter krisövat ett 50 tal börsnoterade bolagsledningar i hur de ska hantera kriser både internt och externt. Mitt fokus har varit på de mänskliga reaktionerna och hur vi kan minska just de mänskliga skadorna i samband med en kris. Jag har själv varit chef i olika församlingar inom kyrkan och även arbetat i USA under 4 år. Egil lärde jag känna under utbildning till legitimerad psykoterapeut inom den kognitiva psykoterapin. Han var min lärare och senare även min handledare. Jag har ett genuint människointresse och det är detta som har gjort att jag har fortsatt att fortbilda mig för jag vill kunna hjälpa och förstå och åtgärda psykisk ohälsa och lidande.

Klientkategorier
Klienterna på min egen mottagning tidigare har kommit på rekommendation eller via olika företag som vi har jobbat med. Problemen de har sökt för har varit inom ett brett spektrum alltifrån relationsproblem till stressproblematik. Depressioner, existentiell ångest kring livets mening, sorg, problem med anknytning och kriser av olika slag. Par som har sökt har antingen upplevt att de bara bråkar, varit otrogna eller bara vill få ge relationen tid. Precis som vi besiktigar bilen behöver relationen ses över med jämna mellanrum.

Hur vidareutbildar jag mig?
Jag läser mycket och har hela mitt vuxna liv fortsatt att studera på olika sätt. Mitt senaste intresse är etik och AI (Artificiella intelligens). Jag kom i kontakt med AI när jag bodde i San Francisco med hela New Tec industrin där. Jag har bland annat skrivit ett kapitel i en bok om ”Sexrobotar, relationer och AI som praktiskt hjälpmedel”. Som jag skrev inledningsvis är jag teolog och präst och har alltid haft både ett genuint intresse för människor, men också för livets stora frågor. Genom samtal och diskussioner med kollegor både på universitet och privat håller jag mig uppdaterad kring både psykoterapi, etik och teologi.

Kostnad för behandling
Individuell terapi: 1 200 kr/45 min
Par i terapi: 1 800 kr/60 min

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Jag försöker alltid att få till någon form av fysisk träning varje dag. Jag springer, yogar och promenerar detta är viktigt även för min egen mentala hälsa. Jag blandar terapier med andra former av uppdrag kring föreläsningar, eget skrivande och arbete i Svenska kyrkan.

Lite mer om mig själv
Jag är uppvuxen i en familj med mamma och pappa och fyra döttrar. Jag är skild och har två söner, en dotter och ett barnbarn. Mitt intresse för människor färgar av sig även på mitt privatliv med ett stort umgänge med både barnen och vännerna. Jag tycker om musik både att lyssna och sjunga. Naturen är viktig för mig liksom att vara på vårt lantställe i Roslagen. Jag paddlar, seglar på sommaren och åker skidor och långfärdsskridskor när det finns isar och snö. Andra människor beskriver mig som en positiv och glad person.

Hur långvarig är en typisk terapi?
Vi träffas först 3 gånger för att både du som konfident och jag som terapeut ska kunna identifiera problemen. Om du vill fortsätta bestämmer vi mål för terapin. Det vanliga upplägget är att vi i början träffas en gång i veckan och efter en tid glesar ut på samtalen. En ”vanlig” terapi brukar vara 10-15 samtal.
Om man kommer för parsamtal så finns det 7 ggr samtalsmetoden som då innebär 7 samtal som jag är utbildad i av Egil. Om man vill ha en mer traditionell parterapi brukar man ta ett samtal i taget och se hur lång vi kommer varje gång, vanligtvis är dessa samtal varannan vecka.