banner_jackie_2

 

 

 

 

Jacqueline jobbar för tillfället enbart med coaching, KBT, föreläsningar och teambuilding mot företag. Hon är således inte verksam som terapeut för privatpersoner.

Är du intresserad av att göra en DISC-analys, vill ha ledarskapscoaching eller utbilda dina medarbetare inom kommunikation & samarbete, stresshantering eller ökad personkännedom & social kompetens kan du kontakta henne och fråga mer!

Kontaktuppgifter
Tel: 073-505 03 42
Mejl: info@jooconsulting.se
Hemsida: www.jooconsulting.se

Var ligger min mottagning?
Jag befinner mig på Egil Linges mottagning på Sveavägen 74 i Stockholm, efter behov.

Utbildning
Jag är utbildad och examinerad KBT-terapeut efter avslutad Steg 1-utbildning hos KBT Svealand och är även medlem i Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier (sfKBT). Utöver det är jag dels såväl diplomerad som certifierad ICF-coach. Min coachutbildning är kvalitetssäkrad av den oberoende branschorganisationen International coach federation (ICF) vars uppgift är att kvalitetssäkra coacher och se till att de jobbar enligt de etiska riktlinjerna. Jag är även medlem i ICF. Jag är även certifierad coach inom beteendeanalys-verktyget DiSC, som fungerar utmärkt för användningsområden som ökad kommunikation och konfliktlösning, för individ och par. I botten har jag en journalistexamen.

Klientverksamhet
Under min Steg 1-utbildning inom KBT har jag haft flera utbildningsterapier med diverse klienter där jag haft stöd av erfarna handledare, dels Egil men även en leg psykoterapeut via kursinstitutet. Mina coachingsessioner har under utbildningens gång också haft stort inflytande av just KBT-interventioner. Innan jag blev terapeut hade jag jobbat som coach med egen klientverksamhet i 3 års tid. I dag jobbar jag med coaching för de som vill jobba punktspecifikt med speciella händelser som har varit eller som komma ska, eller för de som vill lära sig vissa särskilda enskilda saker. Till störst del jobbar jag dock med KBT-terapi eftersom den formen är bäst lämpad för klienter som vill ha större förändringar som att ändra invanda mönster, få bukt med relations- eller ångestproblematik eller lära sig förändra sitt liv till det bättre.

Övrig arbetssituation
Under 2013-2014 höll jag kurser i Stockholm och Göteborg tillsammans med Egil, med inriktning på anknytning och relationsskapande. Jag är en van föreläsare och pratar gärna om sociala relationer, social kompetens, konflikthantering, kommunikation och personlig utveckling i stort. Förutom att jobba med terapi och coaching skriver jag artiklar om psykologi, personlig utveckling och relationer för diverse svenska tidningar och gör även andra medieuppdrag. Sedan 2010 har jag varit återkommande relationsexpert i morgonshowen och radio- och (fd.) tv-programmet Vakna med NRJ (tidigare Vakna med The Voice). Varje vecka svarar jag på lyssnarfrågor om relationer tillsammans med Roger, Ola och Titti i 105,9.

Hur vidareutbildar jag mig?
Just nu håller jag på att komplettera mina tidigare 5,5 års utbildning med att även ta en kandidatexamen i Psykologi. Jag har också planer på att så snart som möjligt söka mig vidare till psykoterapi-utbildningen, dvs. KBT-Steg 2-utbildningen. Detta kan jag göra först när jag jobbat som yrkesverksam KBT-terapeut i minst 2 år. Jag är nybliven medlem i SfKBT, Svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier, som erbjuder konferenser, föreläsningar och kurser som jag kommer att delta på. Mitt utbildningsinstitut KBT Svealand där jag gick min Steg 1-utbildning erbjuder livslång möjlighet till att gå på alla nya föreläsningar inom nya ämnen, vilket jag har en vilja till att göra. Förutom det får jag kontinuerlig handledning av såväl Egil som min andra leg psykoterapeut-handledare och läser ständigt ny litteratur inom psykologi och personlig utveckling. Jag har nyligen även börjat intressera mig för Compassionfokuserad terapi (att lära sig självmedkänsla) och var under sommaren 2014 på en workshop inom detta.

Klientkategorier
Eftersom Egil har varit min mentor de senaste åren är det naturligt för mig att ha anknytningsteori som grund i mitt klientarbete. Det faller sig också oftast naturligt då majoriteten av de som går hos mig har någon form av relationsproblematik, det kan handla om alltifrån en önskan om en partner eller knepiga vänskapsrelationer till trassliga familjerelationer eller konfliktiva arbetsrelationer.
Parallellt med anknytning jobbar jag till stor del med mentalisering, att lära sig förstå sig själv utifrån och andra inifrån, eftersom det är centralt att ha en god mentaliseringförmåga för att ha ett fungerande socialt liv och fungera i sociala sammanhang. Jag har även stort fokus på känslor och kommunikation i mitt arbete.
Andra klientgrupper jag är van att arbeta med är de som har ångestproblematik, social fobi, utmattning eller lättare tvångssyndrom.

Kostnad för behandling
Individuell session: 900 kr / 45 min + 1 200 kr / 70 min
Parsession: 1 800 kr / 90 min
Företagsfakturering: 1 500 kr exkl. moms / 45 min
+ 1 800 kr exkl. moms / 75 min. För grupper pris enl.ök.

Lite mer om mig själv
Jag är född och uppväxt i Stockholm och bor i dag tillsammans med min fästman i innerstan. Jag har drivit eget företag sedan 2008 och älskar att jobba med människor och beteendevetenskap. Min passion här i livet är inte helt otippat relationer, att såväl skapa dem som vårda dem. Kommunikation är också en viktig del i relationsskapandet, en annan sida av min passion. Att lära sig förstå ordens innebörd, vilken reaktion du får när du förmedlar dem och hur du kommunicerar på rätt sätt är viktigt. Skrivandet är något jag heller aldrig kommer sluta med, det fungerar ibland som min egen terapi. När jag inte jobbar älskar jag att läsa (då gärna böcker om psykologi eller en härligt lättsam roman) eller att lära känna nya människor. Mina nya klienter säger ofta att det känns som att de gått hos mig i flera år, efter bara en enda session. En komplimang jag sätter högt värde på och en stämning jag gör allt för att bibehålla. Relationen mellan terapeut och klient är a och o för samarbetet och klientens utveckling på sikt.

Hur lång är en typisk terapi?
Det varierar. En klassisk KBT-behandling som jag jobbar med ligger på 20 sessioner, där de 3 första är kartläggning och därefter sätter vi gemensamt mål och jobbar i 16 sessioner mot målet. Vissa känner sig ”färdiga” efter bara 10 sessioner medan andra går 20 till eller kanske vill ha kontinuerlig kontakt under ett eller fler år.

Hur går det till att inleda en terapi hos dig?
Terapi passar dig som vill förändra invanda ovanor eller destruktiva mönster, om du vill söka svar på varför det blivit såhär och hur du nu ska göra för att utvecklas.
Efter att du kontaktat mig via mejl eller telefon (jag sitter dock i möten en stor del av min arbetsdag och har svårt att svara så mejl är alltid säkraste vägen) bestämmer vi ett första möte. Det första mötet är till för att vi ska få en uppfattning om varandra, om jag är rätt terapeut att hjälpa dig och om du känner att du kan få ett förtroende för mig. Relationen mellan terapeut är a och o och forskning visar att den är ytterst avgörande för klientens framsteg i förlängningen. Känner vi att vi vill fortsätta vårt samarbete inleder vi med 2-3 ytterligare tillfällen där vi gör en kartläggning av dig och dina besvär.

Hur går det till att få coaching av dig?
Coaching passar dig som vill avhandla olika mindre ämnen, eller har en specifik situation eller relation du vill prata kring.
Coaching är passande för dig som vill ha hjälp att nå ett särskilt specifikt mål och inte blicka så mycket tillbaka på dåtiden. Vill du få en vetskap om hur andra uppfattar dig och vilket beteende du har i relationer är beteendeanalys-verktygen DiSC som jag jobbar med ypperligt. Efter att du gjort analysen och jag coachat dig kring den får du övningar för att träna upp ditt beteende beroende på vad det är du vill träna upp. Vanlig coaching är t.ex. för dig som har stora saker framför dig som ska genomföra och vill prata strategi kring, om du vill ha hjälp med att fatta ett beslut, lösa ett problem eller bara vidga dina vyer, t.ex inom dejting, relationer, vänner, arbetsliv m.m.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?
Jag kollar alltid mejlen direkt när jag kommer till jobbet och planerar därefter in dagens sessioner. Innan jag startar mina möten brukar jag även hinna skriva ett kortare blogginlägg, då jag har en blogg som handlar om sociala relationer och psykologi. En klassisk arbetsdag tar jag emot cirka 6 klienter. För mig är det viktigt att följa forskningens råd om vikten av dagligt intag av solljus och försöker därför alltid gå en eller två promenader i pauser och på lunchen.