Hej alla kära läsare och klienter, nya som gamla!

Jag tänkte uppdatera er alla om lite vad som har hänt under 2013 och allt vi har att se fram emot inför 2014.

Under hösten 2013 har jag och Malou von Sivers haft ungdomars psykiska ohälsa som tema i Efter Tio på TV4. Flera studier visar på den tragiska utvecklingen att unga mår allt sämre i Sverige. Många föräldrar har hört av sig och varit oroliga för sina barns mående. Under våren 2014 kommer vi att fortsätta att prata om intressanta psykologiska teman i Efter Tio. Vi planerar också att börja med webbsändningar där det kommer att finns ytterligare tid till fördjupning.

Malou_10okt_2

(Vill du läsa om – och se alla program i efterhand – kolla här.)

Böckerna Hemligheten och Den mörka hemligheten fortsätter att hitta nya läsare, Hemligheten har nu sålts i 55 000 ex och Den mörka hemligheten i 11 000 ex i Sverige. Helt fantastiskt! Hemligheten kommer nu också att lanseras på den amerikanska marknaden som e-bok. Det ser vi fram emot mycket eftersom vi har många förfrågningar på en engelsk översättning.

båda_böckerna_omslag_282_2

Fortfarande finns det mycket att utveckla kring anknytningsteorin. Mina medarbetare och jag jobbar ständigt på att utveckla nya strategier som ska hjälpa våra klienter vidare. Det känns väldigt fint att ha ett så kompetent arbetslag på mottagningen!

 

 

 

Under hela hösten 2013 har jag hållit kurser i Sverige om anknytning i både teori och praktik. Tillsammans med Jacqueline Joo har jag haft relationskurser i Stockholm och i Göteborg som varit mycket populära. Det blir säkert en fortsättning under 2014.

kurs_i_gbg

 

Jag har även under hösten varit och coachat svenskar i Hollywood. Los Angeles har blivit en riktig svensk metropol. 🙂

Mottagningen på Sveavägen fylls hela tiden på med människor som vill ha hjälp och få mer kunskap. Den grupp som ökat mest på mottagningen är par som vill gå i parterapier. Vi kommer därför under våren fylla på med ännu fler terapeuter så att vi kan tillgodose efterfrågan bättre.

Till sist lite kuriosa…
I april 2013 fick jag erbjudande att medverka i Tarik Sahles nya film Tommy. Det är en gastkramande berättelse om Stockholms undre värld med manus av Anton Hagwall och regi Tarik Saleh. Premiär är den 14:e mars. Så vill ni ha spänning under 2014 är det bara att gå på bio! 🙂

tommy
(Bild från moviezine.se)

Jag önskar Er alla en fantastisk avslutning på 2013 – och en förhoppning om att vi hörs och ses igen nästa år!
/Egil Linge